Založ si blog

Ministrom zahraničia musí byť osobnosť, ktorá bráni záujmy Slovenska a nie priemerný globalista

Slovensko sa v zahraničnej politike musí spoliehať na rozlišovanie šedej medzi čienou a bielou. Korektnými vzťahmi na západe, ale aj na východe. Nemali by sme sa nechať obmedzovať cudzou propagandou a musíme si nájsť vlastnú cestu v sieti medzinárodných vzťahov, ktorá bude prospešná celej krajine a nie len niektorým papalášom, ktorí sú odtrhnutí od reality ako pán Lajčák.

V zahraničnej politike by sme mali v prvom rade myslieť na seba a tvoriť v nej slovenskú pozíciu, akceptovanú medzinárodne.

Byť väčší liberáli ako tí americkí, či byť väčší komunisti ako tí čínski nemá v našom prípade zmysel.

Sme malá krajina v strede Európy a spoliehať sa na medzinárodné právo je veľmi naivné, keďže len za posledných pár dekád bolo veľmocami jasne naznačené, čo sa bude diať ak nejaký štát, alebo územie stojí v ceste ich národným záujmom.

Schovávať sa preto za sukňu nefunkčnej OSN a brániť sa zerodovaným medzinárodným právom je platné asi ako, keby sme sa pokúšali s Ozbrojenými silami Slovenskej republiky bojovať s Ruskom, čo sa zdá ako úchylný sen ľudí z prezidentského paláca a niektorých mentálne narušených lobistov, vydávajúcich sa za analytikov.

Slovensko sa v zahraničnej politike musí spoliehať na rozlišovanie šedej medzi čienou a bielou. Korektnými vzťahmi na západe, ale aj na východe. Nemali by sme sa nechať obmedzovať cudzou propagandou a musíme si nájsť vlastnú cestu v sieti medzinárodných vzťahov, ktorá bude prospešná celej krajine a nie len niektorým papalášom, ktorí sú odtrhnutí od reality ako pán Lajčák.

Globálny kompakt o migrácii totiž nie je len o tom, že ako budeme pristupovať k migrácii, ale aj o tom, že za ňu prevezmeme kolektívnu zodpovednosť. Prečo kolektívnu? Pretože najväčší ľudský exodus od čias Druhej svetovej vojny spôsobili liberálne vlády západných veľmocí na čele s USA, Veľkou Britániou, Nemeckom a Francúzskom. Spôsobili ho rozvratom Blízkeho východu a Severnej Afriky a dnes hľadajú spoločného menovateľa, ktorý by zmiernil dôsledky ich konania.

Slovensko by sa v tejto veci preto malo správať tak, aby na seba nepreberalo škodu za vinu iných, len pre to, že náš minister zahraničných vecí zabudol, že nie je Nemec, Brit, Francúz, Američan, ale že je Slovák a pre Slovensko by mal aj pracovať.

Rovnako však Slovensko musí odmietnuť slaboduchý populizmus SNS v migračnej téme. Dankove uznesenie a aj naša neúčasť v Marakéši naozaj nič nerieši. Bude tam totiž 10. a 11. decembra zástupca Európskej komisie a EÚ ako celku. Tá Globálny migračný pakt príjme a následne schváli kvalifikovanou väčšinou. Čo potom ďalej, na to odpoveď od Lajčáka nik nečakal a Danko ju nemá.

Slovensko tak potrebuje nového ministra zahraničia, priemerný globalista ako Lajčák je nám v nadchádzajúcich zložitých časoch viac na škodu ako na osoh.

Politiku ovládli exoti, šašovia a liberálna lúza

15.08.2019

Jeden – šéf progresívcov, fajčil marihuanu, ochutnal aj opojné účinky LSD a dokonca sú podozrenia, že nebol len konzumentom, ale aj dílerom (5 gramov bieleho). Zbohatol na start-upoch, o ktorých sme pred pár rokmi nemali ani šajnu. To má byť budúci premiér podľa „novej“ liberálnej opozície. Ďalší z nových politikov má byť na čele Spolu. Ten však už toľkokrát [...]

Odpútať Slovensko od V4 by bolo prehrou

16.07.2019

Ideológ liberalizmu Michal Havran na autorskej strane denníka SME opäť priamočiaro naznačuje, čo bude hlavná úloha prezidentky Čaputovej. Okrem vytrvalej podpory Progresívneho Slovenska a liberálnej ideológie je to dovolím si citovať autora „odpútať Slovensko od V4“. Presne v duchu hesla treba zaútočiť na najslabší článok reťazca. Autor podsúva myšlienku, že [...]

Čaputová – Truban – Hlina

15.07.2019

Prezidentka Čaputová plní od svojho nástupu do úradu úlohy na 100% a drží líniu, ktorú vytýčili jej chlebodarcovia. V kontexte zoskupenia krajín V4 je v pozícii trójskeho koňa, voči stávajúcim trom štátom, ktoré v rámci krajín EU jednoznačne zastávajú národno-konzervatívne stanovisko pri vyjednávaní o budúcej podobe EU, čo sa ukázalo aj pri nominácii na [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 130618x
Priemerná čítanosť článkov: 4354x

Autor blogu

Kategórie