Založ si blog

Protest proti Globálnemu paktu OSN o migrácii sa stal najväčšou nedeľnou akciou v Bruseli

Zhromaždilo sa na ňom do 6000 ľudí. Demonštrácia bola odpoveďou na pakt o migrácii, ktorý podporilo viac ako 150 krajín – vrátane Belgicka – na konferencii OSN v Marakéši v Maroku minulý týždeň. Pakt spôsobil kolaps belgickej vlády, z nej odišla Flámska národná strana. Migrácia dominovala celému uplynulému týždňu.
V utorok europoslanci vyzvali Európsku komisiu (EK), aby do 31. marca 2019 predložila návrh právnej úpravy, ktorá by zaviedla inštitút európskych humanitárnych víz. Za tento návrh hlasovalo 429 poslancov, 194 bolo proti a 41 sa zdržalo hlasovania. Držitelia humanitárnych víz by mohli legálne pricestovať do EÚ, konkrétne na územie členského štátu, ktorý tieto víza vydal, avšak iba na jediný účel – podať si žiadosť o azyl. Rozhodnutie o udelení víz by malo byť výlučnou kompetenciou každého členského štátu EÚ a právo krajín rozhodnúť o tom, komu udelia medzinárodnú ochranu vo forme azylu, by zostalo nedotknuté.
Predstava ako vo výsostných vodách Líbye Frontex rozdáva humanitárne víza a jednotlivé krajiny na člnoch odbavujú celý administratívny proces, je už za hranicou zdravého úsudku. Nie nadarmo si tento bruselský legislatívny počin odnáša cenu najhlúpejší nápad roka 2018. Rovnako nemiestne a hlúpe bolo aj správanie Junckera na samite lídrov EU vo štvrtok. Vedúci predstavitelia EÚ na svojom poslednom samite v roku 2018 nedosiahli dohodu o komplexnej revízii migračnej a azylovej politiky. Neschopnosť dosiahnuť dohodu bola osobitnou porážkou pre Komisiu, ktorá urobila posledný pokus, aby sa pokúsila presadiť dohodu na riadenej migrácii, tvrdil Jean-Claude Juncker na následnej spoločnej tlačovej konferencii s Donaldom Tuskom, ktorý sa pustil najmä do Viktora Orbána.
Napokon ako to vyzerá, keď v migrácii úraduje Junckerova komisia, sme sa mali tiež možnosť presvedčiť počas minulého týždňa. Až 15 miliónov € pôjde na „Novú regionálnu iniciatívu“ v rámci EU Trust Fund for Africa: tá bude podporovať legálnu migráciu a mobilitu medzi severnou Afrikou, jej južnými susedmi a Európou. Za celým projektom stojí Nemecká rozvojová agentúra GIZ, Medzinárodná organizácia práce a Medzinárodná organizácia pre migráciu.
Najväčšiu radosť z toho budú určite mať najmä Španieli a Taliani.

Politiku ovládli exoti, šašovia a liberálna lúza

15.08.2019

Jeden – šéf progresívcov, fajčil marihuanu, ochutnal aj opojné účinky LSD a dokonca sú podozrenia, že nebol len konzumentom, ale aj dílerom (5 gramov bieleho). Zbohatol na start-upoch, o ktorých sme pred pár rokmi nemali ani šajnu. To má byť budúci premiér podľa „novej“ liberálnej opozície. Ďalší z nových politikov má byť na čele Spolu. Ten však už toľkokrát [...]

Odpútať Slovensko od V4 by bolo prehrou

16.07.2019

Ideológ liberalizmu Michal Havran na autorskej strane denníka SME opäť priamočiaro naznačuje, čo bude hlavná úloha prezidentky Čaputovej. Okrem vytrvalej podpory Progresívneho Slovenska a liberálnej ideológie je to dovolím si citovať autora „odpútať Slovensko od V4“. Presne v duchu hesla treba zaútočiť na najslabší článok reťazca. Autor podsúva myšlienku, že [...]

Čaputová – Truban – Hlina

15.07.2019

Prezidentka Čaputová plní od svojho nástupu do úradu úlohy na 100% a drží líniu, ktorú vytýčili jej chlebodarcovia. V kontexte zoskupenia krajín V4 je v pozícii trójskeho koňa, voči stávajúcim trom štátom, ktoré v rámci krajín EU jednoznačne zastávajú národno-konzervatívne stanovisko pri vyjednávaní o budúcej podobe EU, čo sa ukázalo aj pri nominácii na [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 130386x
Priemerná čítanosť článkov: 4346x

Autor blogu

Kategórie