Založ si blog

Opäť sme ideologicky nespoľahliví, do Bratislavy nás príde liečiť z ruského vplyvu Američan Pompeo

Oficiálne stanovisko amerického ministra zahraničných vecí k návšteve Mikea Pompea na Slovensku hovorí, že účelom návštevy je v tomto priestore zmenšiť vplyv Ruska na našu krajinu. Chvíľami to vyvoláva úsmev, keby… Keby neprišla po americkom zdôvodnení slovenská servilná reakcia od Lajčáka.

Náš pán minister zahraničných vecí pripomína legendárne tri opičky v jednom: nepočuje, nevidí a nerozpráva.

Keby sme boli hrdá a suverénna krajina voči stanovisku USA by sme sa ohradili. Svoju Bratislavu aj Čiernu nad Tisou ako ideologicky nespoľahliví s „kontrarevolučným“ vývojom sme si už raz zažili.

Keby bol Miroslav Lajčák skutočným ministrom a nie ministrom globalistických elít na Slovensku, tak by priateľom z USA povedal, že je na našom svedomí s kým budeme mať aké vzťahy. Povedal by im, že Rusko nie je náš nepriateľ a že chceme mať dobré vzťahy nielen s ním, ale aj s Čínou, Balkánom a ďalšími, ktorí vnímajú medzinárodné vzťahy na princípe jednania rovný s rovným. Keby to povedal, mohli by sme si ho vážiť.

Aj hlas malej krajiny v momente,  keď tí veľkí a mocní sveta si myslia, že môžu všetko, vie zaznieť dejinnou chvíľou a inšpirovať.

Americká politika je dnes politikou egoizmu a hrubej sily, našu krajinu netreba liečiť z ruského vplyvu. Stačí sa pozrieť na našu bilaterálnu spoluprácu a pochopíte, že takmer žiadnu ekonomickú aktivitu našich firiem v Rusku nemáme.

To, že na Slovensku je výrazná časť obyvateľstva znechutená americkou rusofóbiou je len spontánna reakcia pocitu tam, kde sa krivdí. A Rusku sa dnes zo strany západu krivdí.

Štefan Harabin v prezidentskej debate s Bélom Bugárom hovoril o medzinárodnom práve a práve Krymu na sebaurčenie. Keď Američania ukradli Kosovo Srbsku, má právo na návrat do starej ruskej vlasti aj Krym, navyše, ak fungoval ako autonómna republika v rámci Ukrajiny. Napokon,  aj my sme boli jednou z republík Česko-Slovenska.

Viem, že chcem priveľa od našej politickej trasorítky na čele Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, ale rovnako trvanie na zrušení protiruských sankcií je zásadná téma. Túto tému, o ktorej dnes hovorí aj Matteo Salvini či občiansky prezidentský kandidát Harabin, bude v prípade zvolenia presadzovať aj Národná koalícia, ktorá podporuje práve Harabina.

Na záver malá výzva! Pán Lajčák, strhnite ten múr mlčania a povedzte pánovi Pompeovi, že nás liečiť z ruského vplyvu nemusí a urážať sa nenecháme! Pán Lajčák,  buďte už konečne slovenským ministrom zahraničných vecí!

Politiku ovládli exoti, šašovia a liberálna lúza

15.08.2019

Jeden – šéf progresívcov, fajčil marihuanu, ochutnal aj opojné účinky LSD a dokonca sú podozrenia, že nebol len konzumentom, ale aj dílerom (5 gramov bieleho). Zbohatol na start-upoch, o ktorých sme pred pár rokmi nemali ani šajnu. To má byť budúci premiér podľa „novej“ liberálnej opozície. Ďalší z nových politikov má byť na čele Spolu. Ten však už toľkokrát [...]

Odpútať Slovensko od V4 by bolo prehrou

16.07.2019

Ideológ liberalizmu Michal Havran na autorskej strane denníka SME opäť priamočiaro naznačuje, čo bude hlavná úloha prezidentky Čaputovej. Okrem vytrvalej podpory Progresívneho Slovenska a liberálnej ideológie je to dovolím si citovať autora „odpútať Slovensko od V4“. Presne v duchu hesla treba zaútočiť na najslabší článok reťazca. Autor podsúva myšlienku, že [...]

Čaputová – Truban – Hlina

15.07.2019

Prezidentka Čaputová plní od svojho nástupu do úradu úlohy na 100% a drží líniu, ktorú vytýčili jej chlebodarcovia. V kontexte zoskupenia krajín V4 je v pozícii trójskeho koňa, voči stávajúcim trom štátom, ktoré v rámci krajín EU jednoznačne zastávajú národno-konzervatívne stanovisko pri vyjednávaní o budúcej podobe EU, čo sa ukázalo aj pri nominácii na [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 130010x
Priemerná čítanosť článkov: 4334x

Autor blogu

Kategórie