Založ si blog

Vysvetlia Pellegrinimu pri jeho návšteve v Bielom dome, aký je správny názor?

Prezident USA Donald Trump bude 3. mája vo Washingtone diskutovať so slovenským premiérom Petrom Pellegrinim o bezpečnostnej spolupráci a ďalších záležitostiach, oznámil v piatok Biely dom. V sobotu ho citovala tlačová agentúra Reuters.

V ozname Bieleho domu sa uvádza, že na stretnutí budú obaja lídri debatovať o “nedávnych pozitívnych posunoch v dvojstrannej spolupráci v oblasti bezpečnosti, ako aj o spoločných obavách z kybernetických hrozieb a o dôležitosti energetickej bezpečnosti”.
Netuším, kde sa vzali tie posuny a či boli pozitívne. Jediný posun, ktorý slovenská verejnosť mala možnosť zaznamenať v posledných dvoch mesiacoch bol iba ten, že vďaka zarputilosti a odhodlaniu politikov z kresťanského, národného a sociálneho spektra bola rozokrytá špinavá hra ministra Lajčáka o americké muničné sklady na Slovensku. A práve to môže byť príčinou pozvania premiéra Pellegriniho do Bieleho domu.
Slovensko narušilo puzzle nárazníkovej zóny NATO od Baltu k Čiernemu moru. Slovenská vláda nezvládla manažment americko-slovenskej “obrannej” zmluvy. Pellegrini tak ide na koberček výmeny názorov a príde s vymeneným.
K tomu ešte pár poznámok. Celý biznis okolo amerických stíhačiek, ktoré technicky v závere roka poslali slovenský rozpočet do deficitu a tiež okolo muničákov, je falošná hra.
Slovenská bezpečnostná komunita dobre vie, že žiadny záväzok o 14 stíhačkách voči NATO nikdy neexistoval. Strategické dokumenty ministerstva obrany a teda slovenskej vlády vždy hovorili o 5 nadzvukových strojoch a 14 až 16 podzvukových.
Miliardy tak idú von oknom a pritom opäť ten istý Pellegrini tento týždeň nariekal a zasadal okolo dostavby koncovej multifunkčnej celoslovenskej nemocnice v Bratislave, o ktorej tiež hovoril podobne ako s navýšením výdavkov na obranu, že termín realizácie je rok 2022.
Projekt výstavby novej nemocnice pochádza z 80-tych rokov minulého storočia ako potreba modernizácie výučbovej základne a vytvorenia nemocnice moderného typu. V očakávaní dokončenia tohto projektu došlo k útlmu investícií do modernizácie a významnejšej údržby existujúcich zariadení. Nakoľko však došlo k viacnásobným zmenám v projekte a tento nebol dokončený ani v priebehu tridsiatich rokov, nedostatok modernizácie existujúcej infraštruktúry spôsobil jej kritický stav
Už dnes vám môžem prezradiť, že aj vďaka washingtonskému stretnutiu sa naše zdravotníctvo a ciele tejto vlády menia na ilúziu.
Aktuálne má slovenské zdravotníctvo dlh, ktorý koncom minulého roka dosiahol 780,99 milióna eur. Náklady na novú nemocnicu a dofinancovanie kvality zdravotníckych verejných služieb sú rovnako v miliardách.
Pán premiér nemôžeme mať oboje a vy to dobre viete. Inak by ste nepristupovali k drakonickým rozhodnutiam a nerušili 60 pôrodníc v malých a okresných mestách.
Pán premiér, je vám prednejšie dožitie a zdravie vlastných občanov alebo hromady amerického šrotu lietajúceho na slovenskom nebi?
Pán premiér nie je čas si vybrať?

Politiku ovládli exoti, šašovia a liberálna lúza

15.08.2019

Jeden – šéf progresívcov, fajčil marihuanu, ochutnal aj opojné účinky LSD a dokonca sú podozrenia, že nebol len konzumentom, ale aj dílerom (5 gramov bieleho). Zbohatol na start-upoch, o ktorých sme pred pár rokmi nemali ani šajnu. To má byť budúci premiér podľa „novej“ liberálnej opozície. Ďalší z nových politikov má byť na čele Spolu. Ten však už toľkokrát [...]

Odpútať Slovensko od V4 by bolo prehrou

16.07.2019

Ideológ liberalizmu Michal Havran na autorskej strane denníka SME opäť priamočiaro naznačuje, čo bude hlavná úloha prezidentky Čaputovej. Okrem vytrvalej podpory Progresívneho Slovenska a liberálnej ideológie je to dovolím si citovať autora „odpútať Slovensko od V4“. Presne v duchu hesla treba zaútočiť na najslabší článok reťazca. Autor podsúva myšlienku, že [...]

Čaputová – Truban – Hlina

15.07.2019

Prezidentka Čaputová plní od svojho nástupu do úradu úlohy na 100% a drží líniu, ktorú vytýčili jej chlebodarcovia. V kontexte zoskupenia krajín V4 je v pozícii trójskeho koňa, voči stávajúcim trom štátom, ktoré v rámci krajín EU jednoznačne zastávajú národno-konzervatívne stanovisko pri vyjednávaní o budúcej podobe EU, čo sa ukázalo aj pri nominácii na [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 130604x
Priemerná čítanosť článkov: 4353x

Autor blogu

Kategórie