Založ si blog

S Európskou úniou na večné časy alebo inak?

S Európskou úniou na večné časy, tak by mohlo znieť motto dnešného výročia. Slovensko totiž pred 15-timi rokmi vstúpilo do EU, niekto to vidí ako dôvod na oslavu, ja som však realista.
Európska únia sa za 15 rokov zaslúžila o náš ekonomický rozmach o tom snáď nikto nepochybuje. Keby sme sa uberali cestou ako Bielorusko, či Ukrajina, dnes by naša životná úroveň bola porovnateľná s týmito krajinami. Ak nie,náš priemysel by neprekvital ako za čias jeho najväčšej slávy v socializme, pretože kúpna sila je na západe a nie na východe. Ak si niekto dnes spomenie na Čínu, tak tento vlak nám už tiež dávno ušiel, keďže Čína sústreďuje výrobu a vývoj hlavne na domáci trh a ja sa modlím, aby sme sa nikdy nestali destináciou pre čínsky „outsourcing“, keďže investičné projekty východného giganta na západe zatiaľ vzbudzujú minimálne rozpačité reakcie.Preto voľba vstúpiť do EU bola v tej dobe jedinou správnou ak sme sa chceli uberať cestou ekonomického rozvoja.
Dnes sa však Európa pod vplyvom zhubného kultu liberálneho progresivizmu z Ameriky stáva problémom pre všetkých jej členov. Sodomisticko-nihilistické idey, ktoré prostredníctvom lobby pohltili Brusel sú pre našinca cudzie a behá mi mráz po chrbte, keď sa niekto na tieto myšlienky odvoláva a zakrýva ich vyhláseniami o pokroku. Preto je nutné sa pri oslavách našej novej inštitucionálnej príslušnosti mať na pozore.
Treba si uvedomiť, že so spoločenským rozkladom prichádza aj rozklad ekonomický. Už dnes žneme výsledky „liberalizácie“ školstva, kedy vychovávame ľahko manipulovateľnú, takmer nepoužiteľnú a nesamostatne premýšľajúcu generáciu mladých ľudí. Opýtajte sa akéhokoľvek vysoko-školského pedagóga na vzdelanostnú krivku jeho študentov a ten vám odpovie, že sa to stále zhoršuje. Bez adekvátne mysliacich mladých ľudí jednoducho tento systém dlho fungovať nebude, pretože ľudia v Európskej komisii mysliaci si, že budú za nás robiť rozhodnutia, zatiaľ dokazujú, že sú rovnako nekompetentní ako nastupujúca generácia.

Politiku ovládli exoti, šašovia a liberálna lúza

15.08.2019

Jeden – šéf progresívcov, fajčil marihuanu, ochutnal aj opojné účinky LSD a dokonca sú podozrenia, že nebol len konzumentom, ale aj dílerom (5 gramov bieleho). Zbohatol na start-upoch, o ktorých sme pred pár rokmi nemali ani šajnu. To má byť budúci premiér podľa „novej“ liberálnej opozície. Ďalší z nových politikov má byť na čele Spolu. Ten však už toľkokrát [...]

Odpútať Slovensko od V4 by bolo prehrou

16.07.2019

Ideológ liberalizmu Michal Havran na autorskej strane denníka SME opäť priamočiaro naznačuje, čo bude hlavná úloha prezidentky Čaputovej. Okrem vytrvalej podpory Progresívneho Slovenska a liberálnej ideológie je to dovolím si citovať autora „odpútať Slovensko od V4“. Presne v duchu hesla treba zaútočiť na najslabší článok reťazca. Autor podsúva myšlienku, že [...]

Čaputová – Truban – Hlina

15.07.2019

Prezidentka Čaputová plní od svojho nástupu do úradu úlohy na 100% a drží líniu, ktorú vytýčili jej chlebodarcovia. V kontexte zoskupenia krajín V4 je v pozícii trójskeho koňa, voči stávajúcim trom štátom, ktoré v rámci krajín EU jednoznačne zastávajú národno-konzervatívne stanovisko pri vyjednávaní o budúcej podobe EU, čo sa ukázalo aj pri nominácii na [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 130471x
Priemerná čítanosť článkov: 4349x

Autor blogu

Kategórie