Založ si blog

Pellegrini pózoval s Trumpom a vymenil americké zbrane za slovenské zdravotníctvo

Pellegrini išiel na výmenu názorov do Bieleho domu, oproti minulému komentáru musím poopraviť, že vo Washingtone pristál už s vymeneným. Slovenskí novinári mali vôbec problém priniesť obsiahlejšie spravodajstvo z jeho návštevy. O obsahu rokovaní ani nehovoriac.

Celá “washingtonská akcia”  slovenskej delegácie tak pripomínala skôr niečo medzi turistickým zájazdom do Disneylandu, kde si v rámci vstupného platíte fotopózovanie s Mickey Mousom či psom Plutom,  v tejto rozprávkovej a turistickej paralele by som mohol pokračovať keby to nebolo oveľa vážnejšie.

Pellegrini už pred odletom opakoval mantru o tom, že Slovensko začne dávať dve percentá HDP na obranu do roku 2022 ako členská krajina NATO. Tento ničím nelegitimizovaný a teda nikým neodsúhlasený záväzok s pokojnou usmiatou tvárou oznámil aj samotnému Trumpovi.

Len sa pýtam, či bol rozpustený slovenský parlament, alebo náš pán premiér má nebodaj vešteckú kryštálovú gulu, že sa vyjadruje za vládu, ktorá ešte nebola ani zvolená. Ach to špáradlo. Mal by to obmedziť!

Samotné stretnutie pred krbom nebolo vôbec o Slovensku, iste tak to býva, domáci americkí novinári sa pýtajú pri týchto príležitostiach na horúce domáce americké témy.

Na dojednaný fototermín to však bolo pridlhé stretnutie. Prenikla informácia, že údajne až 12,5 minúty.

Je zrejmé, že predovšetkým išlo o zaplátanie diery v americkom puzzle nárazníkovej zóny NATO od Baltu k Čiernemu moru, kde sa vytvorila prasklina potom čo sa prevalilo, ako to vlastne bolo s dojednávaním amerických muničných skladov Lajčákom. Kedže Trump je v prvom rade obchodník a pôjde o tendre amerického ministerstva obrany na svoje si nakoniec prídu aj smerácke firmy. Teraz ide len o to ako nájsť únikovú cestu z nepríjemnej situácie, do ktorej všetkých zamotal minister Lajčák svojimi lžami. Termíny horia a možno sa aj dočkáme, že keď domáci súdruhovia splnia úlohy na jeseň si ich príde pochváliť a skontrolovať aj samotný Trump.

Pán premiér Pellegrini, je mi trápne, ale opäť sa pýtam, to ste naozaj vymenili vzdelanie našich detí, zdravie našich občanov a dôstojné dožitie našich otcov a mám za kusy železa amerického zbrojárskeho priemyslu?

Pán premiér Pellegrini akú cenu má pre vás život jedného občana Slovenska, keď ste ho ochotný vymeniť za posvätenie a podporu americkej administratívy vo vašom vlastnom straníckom súboji vo vnútri Smeru proti Róbertovi Ficovi?

Pán premiér ani desiatky vašich dojemných a teplých úsmev na washingtonskom fototermíne nestoja za jediný vyhasnutý život vďaka kolabujúcemu zdravotníctvu. Máte odvahu sa pozrieť za tie 2% HDP slovenským občanom priamo do očí?

 

Politiku ovládli exoti, šašovia a liberálna lúza

15.08.2019

Jeden – šéf progresívcov, fajčil marihuanu, ochutnal aj opojné účinky LSD a dokonca sú podozrenia, že nebol len konzumentom, ale aj dílerom (5 gramov bieleho). Zbohatol na start-upoch, o ktorých sme pred pár rokmi nemali ani šajnu. To má byť budúci premiér podľa „novej“ liberálnej opozície. Ďalší z nových politikov má byť na čele Spolu. Ten však už toľkokrát [...]

Odpútať Slovensko od V4 by bolo prehrou

16.07.2019

Ideológ liberalizmu Michal Havran na autorskej strane denníka SME opäť priamočiaro naznačuje, čo bude hlavná úloha prezidentky Čaputovej. Okrem vytrvalej podpory Progresívneho Slovenska a liberálnej ideológie je to dovolím si citovať autora „odpútať Slovensko od V4“. Presne v duchu hesla treba zaútočiť na najslabší článok reťazca. Autor podsúva myšlienku, že [...]

Čaputová – Truban – Hlina

15.07.2019

Prezidentka Čaputová plní od svojho nástupu do úradu úlohy na 100% a drží líniu, ktorú vytýčili jej chlebodarcovia. V kontexte zoskupenia krajín V4 je v pozícii trójskeho koňa, voči stávajúcim trom štátom, ktoré v rámci krajín EU jednoznačne zastávajú národno-konzervatívne stanovisko pri vyjednávaní o budúcej podobe EU, čo sa ukázalo aj pri nominácii na [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 130585x
Priemerná čítanosť článkov: 4353x

Autor blogu

Kategórie